Visie en missie

Samen eigenzinnig. Samen onszelf. Iedereen maakt zijn leefomgeving een stukje mooier op zijn eigen manier. Anders zijn, maar samen leven. Dat is Make It Mine.

De afgelopen jaren is de samenleving uit elkaar gegroeid. De kloven tussen arm en rijk, hoogopgeleid en laagopgeleid, verschillende generaties, allochtoon en autochtoon lijken breder en dieper te worden. De eenzaamheid neemt toe en tolerantie maakt steeds vaker plaats voor onbegrip. Maar … Tegelijkertijd horen we een tegengeluid van burgers die een andere samenleving voorstaan. Een meer vanzelfsprekende samenleving waar iedereen mee kan doen en waar iedereen op een eigen manier kansen krijgt. Ofwel: een inclusieve samenleving. Op dit signaal speelt Make It Mine in.

Creëren, vertrouwen, verbinden!
Make It Mine stoelt op de drie pijlers creëren, vertrouwen en verbinden. Vanuit deze kernwaarden is de missie van Make It Mine:

1. Ruimte geven aan de inclusieve samenleving.
2. Echte keuze toegankelijk maken voor elke portemonnee.
3. Eigenwaarde stimuleren door creativiteit.

Terugval in oude patronen
Door de aantrekkende woningmarkt vallen projectontwikkelaars en hun bouwpartners weer terug in hun oude manier van werken, gedreven door efficiency en financiën en met weinig oog voor de mens, leefbaarheid of een werkelijk duurzame en ongedeelde samenleving. En daarbij bedienen de ontwikkelaars de huidige markt met een sterk éénzijdig en homogeen aanbod. Make It Mine voelt zich verplicht een tegenwicht te bieden en juist nú met elkaar menselijke waarde toevoegen aan de samenleving.

Unieke aanpak voor unieke combinatie van doelgroepen
Door een slimme combinatie van conceptueel bouwen en flexibiliteit zijn wij in staat om een breed scala aan doelgroepen te verbinden in één woongebouw. Hierin bepaalt elke bewoner zelf de omvang van zijn woning, de vorm, slimme technieken, het afwerkingsniveau en de prijs. Het resultaat is een uniek en schaalbaar woongebouw waar alle bewoners zich optimaal thuis voelen en dat een bijzondere sociale dynamiek toevoegt aan de stad.

Samen eigenzinnig?
Hoe Make It Mine precies werkt en wat Make It Mine voor een gemeente en haar samenleving kan betekenen lichten we graag persoonlijk toe.

zie ook de hoofdlijnen in onze visie presentatie